Dies Natalis

Een jaarlijks terugkerend evenement van de Tafelronde 168 is de Dies.

Elk jaar in april viert de Tafelronde  zijn verjaardag en de organisatie van dit feestelijke evenement is in handen van de Dies-commissie.
Jaarlijks zijn bij de Dies naast tafelaars ook oud-tafelaars en partners uitgenodigd.

6e Lustrum
In 2016 vierde Tafelronde 168 Lelystad de 30e verjaardag van de Tafel. De verjaardag werd gevierd door actieve tafelaars en een delegatie van voormalig Tafelaars. Het was een fantastische gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen.

19-img_7088 05-img_7074

5e Lustrum
Opgericht in 1986 te Lelystad heeft in 2011 de 25ste Dies Natalis van de Tafelronde 168 plaatsgevonden.
Dit jaar vierden wij het 5de lustrum van de Dies Natalis.
Naast tafelaars en oud-tafelaars zijn voor deze speciale editie ook de broedertafels uit Engeland (Harrogate/Yorkshire) en Duitsland (Daun/Eiffel) uitgenodigd.

De Dies Natalis is een evenement dat elk jaar in de agenda van elke (oud) tafelaar een plaats heeft.

Dies natalis (Latijn voor geboortedag) is een term die gebruikt wordt voor de verjaardag van een organisatie (veelal universiteiten en studentenverenigingen). Ook enkele middelbare scholen, vooral lycea en gymnasia, vieren hun dies natalis. Een dies natalis gaat doorgaans gepaard met allerlei festiviteiten. Op een universiteit worden bij deze gelegenheid vaak eredoctoraten verleend aan personen die zich voor de wetenschap verdienstelijk hebben gemaakt.