Euroweekend

De Round Table is een internationale organisatie. De ‘International Meeting’ met onze broedertafels 168 vindt jaarlijks in september plaats in een weekend, ook wel het Euroweekend genoemd. Wat veel tafelaars betreft is het Euroweekend hét hoogtepunt van een tafeljaar. Het Euroweekend is er om invulling te geven aan één van de vier de doelstellingen van tafelen; het bevorderen van internationale vriendschap, samenwerking en begrip.
Het Euroweekend wordt georganiseerd rond het betreffende tafelnummer, in ons geval 168. Alle internationale Tafelrondes 168 zijn welkom bij deze happening. In de praktijk zijn onze broedertafels:

  • TR168 Engeland (Harrogate / Yorkshire)
  • TR168 Duitsland (Daun / Eiffel)

De organisatie van het Euroweekend rouleert jaarlijks, in 2015 was de Nederlandse Tafelronde 168 weer aan de beurt. Elk jaar wordt er tijdens de international meeting een tafelaar als ‘International  President Tafelronde 168’ gekozen en beëdigd.

De deelnemers (tafelaars met partners) aan het Euroweekend worden gehost bij de gezinnen van de lokale tafelaars van het organiserende land. Vrijdagmiddag worden de internationale gasten warm onthaald met aansluitend een informele feestavond met de opening van het Euroweekend door de International President en hilarische sketches per land. Zaterdag overdag wordt tijd besteed aan culturele verrijking. De zaterdagavond is de traditionele gala-avond op een gepaste locatie met speeches van de voorzitters van de Tafelrondes. Op zondagochtend vindt de international meeting (men only) plaats. Na de gezamenlijke lunch wordt het weekend afgesloten en gaat iedereen  weer moe maar voldaan huiswaarts.