Running Dinner

Zaterdag 10 oktober vond Running Dinner 2015 plaats. Dit jaar kregen de Tafelaars de opgave mee om te koken met de Smaak van Flevoland. Flevoland kent vele agrarische bedrijven met teelt van diverse soorten fruit en groentes. De commissie was erg benieuwd wat er op tafel zou komen te staan bij de Tafelaars.

De avond werd geopend met een borrel. Tijdens deze borrel kregen de Tafelaars met hun partners een brief met daarin vermeld hoe zij aan de adressen van hun gerechten konden komen. Doormiddel van een code te sturen naar een email-adres ontving de afzender een bericht terug met het adres waar zij verwacht werden. Het was enigszins spannend of het allemaal zou kloppen maar aan het einde van de avond bleek dat het geval.

Tijdens de avond hebben we uiteenlopende gerechten gezien, voorgerechten bestonden uit een pompoenensoep gevuld met Flevolandse groentes, een goed gevulde groentesoep en carpaccio van groentes en vlees. Bij de hoofdgerechten zagen we stoofpotjes voorbijkomen met Flevolandse aardappels en groentes. Als dessert zijn de deelnemers voorzien van de meest uit één lopende dingen. De avond werd afgesloten met een borrel bij de voorzitter. Daar is onder het genot van een Flevolands stukje kaas en worst nagepraat over wat een ieder die avond heeft mogen proeven. De commissie kijkt terug op een geslaagde avond en bedankt iedereen die mee gedaan heeft.