FeestLokaal

 

Voor de 4e keer werd in november 2014 het FeestLokaal georganiseerd. Het FeestLokaal is een samenwerking tussen de serviceclubs Ladies Circle Dronten, Ladies Circle Flevoland, Tafelronde 168 Lelystad en Tafelronde 122 Flevoland.

Het FeestLokaal is een feest wat gehouden wordt in de Cultus Inn te Dronten. Een geweldig benefietfeest waarbij de opbrengst voor goede doelen beschikbaar wordt gesteld. Elk jaar is de ambitie om de hoge opbrengst van het voorgaande jaar te evenaren. De bezoekersaantallen liggen elk jaar rond de 700 personen.

Rond de zomervakantie komen de afgevaardigden van iedere serviceclub bij elkaar om de eerste plannen uit te zetten voor het aankomende feest. Van Tafelronde 168 zijn er altijd 2 afgevaardigden. Zij gaan opzoek naar sponsoren en zoeken naar faciliteiten die binnen hun netwerk voorhanden zijn.

De opbrengst van €21.000,- van het feest van 29 november 2014 is ten goede gekomen aan vier doelen. Voor elk doel is een cheque ter waarde van €5250,- uitgereikt. Samen met een groep vrijwilligers zet het bestuur van Stichting Speelgoedbank Dronten zich in voor kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben.  In oktober 2013 werd Hospice Dronten geopend waar steun geboden wordt aan mensen in hun laatste levensfase. Stichting MS-Anders maakt zich sterk voor een betere kwaliteit van leven van patiënten met Multiple Sclerose. De Tarpaniahoeve biedt zieke kinderen met hun familie ontspanning en/of inspanning in een natuurlijke en evenwichtige omgeving, tussen dieren, wat nieuwe energie en kracht geeft om verder te gaan in een moeilijke tijd.

De enorme opbrengst is te danken aan tal van sponsoren, die de goede doelen een warm hart toedragen en alle aanwezigen, die door het kopen van een kaartje en consumpties de opbrengst bij elkaar brachten.