Activiteiten

Tijdens het tafeljaar worden er naast diverse serviceprojecten ook een aantal evenementen georganiseerd voor en door de Tafelaars. Deze evenementen zijn van oorsprong traditionele Tafelronde activiteiten. Ze worden vooral gekenmerkt door sociale en gezelligheid bijeenkomsten en het doel is o.a. de vriendschap te bevorderen en verdere kennismaking met de partners. De activiteiten zijn onderdeel van de jaarkalender van een bestuur.

Een aantal van deze evenementen zijn met of voor de partner van de tafelaar. Het bestuur benoemt aan het begin van een bestuursjaars commissies die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van een event. 

Euroweekend

De Round Table is een internationale organisatie. De ‘International Meeting’ met onze broedertafels 168 vindt jaarlijks in september plaats in een weekend, ook wel het Euroweekend genoemd. Wat veel tafelaars betreft is het Euroweekend hét hoogtepunt van een tafeljaar. Het Euroweekend is er om invulling te geven aan één van de vier de doelstellingen van tafelen; het bevorderen van internationale vriendschap, samenwerking en begrip.
Het Euroweekend wordt georganiseerd rond het betreffende tafelnummer, in ons geval 168. Alle internationale Tafelrondes 168 zijn welkom bij deze happening. In de praktijk zijn onze broedertafels:

Dies Natalis

Een jaarlijks terugkerend evenement van de Tafelronde 168 is de Dies. Elk jaar in april viert de Tafelronde  zijn verjaardag en de organisatie van dit feestelijke evenement is in handen van de Dies-commissie. Jaarlijks zijn bij de Dies naast tafelaars ook oud-tafelaars en partners uitgenodigd.

Dies natalis (Latijn voor geboortedag) is een term die gebruikt wordt voor de verjaardag van een organisatie (veelal universiteiten en studentenverenigingen). 

Overige activiteiten

Het bestuur bepaalt de agenda voor het bestuursjaar. Enkele activiteiten komen daarin jaarlijks terug zoals het Euroweekend, de Dies, het Running Dinner, het Cultureel Weekend, het Vader-kind Weekend, het Kerstdiner en de Nieuwjaarsborrel. Soms komen daar activiteiten bij, soms vallen er enkele af. Benieuwd naar wat tafelen bij Tafelronde 168 inhoudt? We vertellen je graag mee over deze en de vele andere activiteiten binnen onze tafelronde.